Types Wormenkasten

Type 1

De Wormenizer!

Dit ontwerp heeft telkens een ontwikkeling doorstaan tot het ontwerp die nu staat als een wormenkast!

Deze douglas versie die fraai afgewerkt is met betonplex en zwart gecoat scharnieren is een luxe sierraad in je tuin. De wormenkast is voorzien van goede beluchting. Er zitten twee afvoerroosters in voor het opvangen van het perculaat, het zwarte goud. De wormenkast is voorzien van een scheidingsgaas waardoor de wormen kunnen migreren naar het andere vak. Hierdoor is het intensieve zeven van de wormencompost overbodig geworden! De beide kleppen zijn voorzien van een 2cm dik afdichtingsrubber waardoor het perculaat in de wormenkast blijft en via het rooster opgevangen kan worden door er een bak onder te zetten. Beide kleppen worden simpel maar doordacht vergrendeld aan de zijkant. Het hout, de binnenkant en de poten worden behandeld waardoor de kast van de binnenkant waterafstotend is. Dit om de levensduur te verlengen. Als finishing touch een paar natuurlijke handvatten van touw om de wormenkast eenvoudig te verplaatsen.

Let wel op, betonplex is een bouwplaat die normaal gesproken voor bekisting in de bouw wordt gebruikt. Het komt voor dat er een enkele keer een kras op een plaat zit door transport. Doordat we het betonplex zagen kunnen de randen van dit materiaal wat ruwer worden. Dit omdat er tijdens het zagen splinters uit de bovenste laag van het betonplex kunnen schieten. De kwaliteitskenmerken maken juist dat deze plaat geschikt is voor een wormenkast.

Type 2

De Wormenator!

Wil je een grotere versie, dit kan. We kunnen makkelijk 2 wormenkasten koppelen door een zijkant eruit te laten en de gaaswand op te schuiven. Hieronder foto’s van een enkele versie.

2 compartimenten met roosters
1 kant gevuld
Vergrendeling klep